pondelok 14. októbra 2013

Bača style

Nedeľa v znamení parawaitingu. O ôsmej vyrážame na štart. V polovici cesty hore šoférovi prestalo ťahať auto. Dusho zastrkuje fajku na sviečku a Ind sa nestačí čudovať. My tiež. Giboni opravujú monzúnom zničenú cestu veľmi rýchlo, tak každým dňom prepisujeme rekordy v čase od domova na štart. Deka ako prasa, všetci dávajú zlety, tak čakáme 5 hodín kým sa spraví okno. Medzi tým si Twisty odbehol. Viete, ako sa fajnovo kadí, keď zrazu pred vami cca 2 metre stojí bača so slovami "Don't worry, were are you from... " a bez náznaku odchodu sa vypytuje ďalej?
Slnko naštartuje nízku oblačnosť, skáčeme do toho. Vozíme sa nad a pod oblakmi, začala fungovať termika. My už sedíme, keď sa Petlenko rozhodol ísť na prelet. Skončil v ryžovom poli. Sedačka celá od blata, to aspoň tvrdil on. Večer brífing na izbe, pivo, whisky...
Ráno vyzerá počasie bombovo, čistá obloha tak, ako predpovedali až tomu nechceme veriť. Na kopci sme prví, raňajkujeme hore. Zobudili sme Kuba s Aďom, ktorí tam spali. Čakáme asi hodinu, kým sa nezačali tvoriť oblaky na úrovni štartu. Ich vývoj je neskutočne rýchly, takže štartujeme rovno do mraku. Čakáme sa na prvom rebre a vydávame sa spoločne skúšať, vo co tady go. Darí sa nám lietať v skupine, tak skáčeme cez tri rebrá. Usudzujeme, že je toho dosť a vraciame sa naspäť. Točíme nádherne s asi desiatimi supmi. Základné sú cca 2300, proklatě nízko na nejaké výkony. Sadáme, lebo sa nám to javí ako prevývoj. Je tu neskutočné množstvo lietačov.
Zajtra dúfame budú zakladne vyššie.

1 komentár: